Aanbod

ARRANGEMENTSBEGELEIDING 

Voor sommige kinderen is de basisondersteuning die scholen kunnen geven onvoldoende. Dan moet er naar een andere oplossing gekeken worden. Het liefst op de eigen school of in de buurt van de eigen school. Maar in ieder geval binnen het samenwerkingsverband.

Als kinderen niet voldoende hebben aan de basisondersteuning van de school, dan krijgen ze een arrangement. Samen met de ouders en specialisten uit het samenwerkingsverband bekijkt de school wat een kind nodig heeft. Dat wordt opgeschreven in een zogenaamd ontwikkelingsperspectief (OPP). Hierin staat wat het kind wil en kan, waar het goed in is en wat het wil bereiken én en wat het nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

Wij verzorgen arrangementen op scholen, maar ook in de buitenlucht. Samen met leerkrachten, Intern Begeleiders, externe hulp en het samenwerkingsverband, zijn wij continu op zoek naar datgene wat het beste aansluit bij de leerling. Korte lijntjes zorgen er voor dat er op elk moment overleg kan plaatsvinden, zodat we altijd in kunnen spelen op de eventueel veranderende behoeften van het kind. We bundelen krachten en staan samen sterk, met als doel het optimale uit ieder kind te halen!

 

PARTICULIERE BEGELEIDING / B(L)IJLES

Loopt je kind vast (op school)? Trek als ouder bij ons aan de bel. Samen met jullie en evt. met school en/of externen gaan wij op zoek naar passende begeleiding. 

COACHING EN SOCIALE VAARDIGHEDEN

Na een goede theoretische en praktische voorbereiding, het vinden van een locatie en uiteraard het  trainen van onze paarden, hebben wij onze diensten uitgebreid met coaching en vaardigheidstrainingen.

Wij zullen onze kennis en ervaring gaan inzetten met behulp van onze paarden. Het paard als coach. Het paard als spiegel van onze ziel. Het paard ziet alleen het hier en nu. Hoe jij je vandaag voelt en hoe het vandaag met je gaat. Het paard wil enkel dat jij je goed voelt en jezelf omarmt. Gewoon, wie jij bent, want dan ben je goed genoeg. Het geeft ruimte om eerlijk te zijn, jezelf te zijn en om goed voor jezelf te zorgen. Dat is immers het allerbelangrijkste dat je als kind zou moeten leren. Dit mogen de kinderen voelen en ervaren buiten in de natuur in het bijzijn van onze viervoeters. Op een ongedwongen en vrolijke manier zullen de kinderen voelen dat ze kunnen ontspannen, zichzelf kunnen zijn en geen druk ervaren vanuit onze drukke, prikkelrijke maatschappij. Steeds vaker ervaren we dat we behoefte hebben aan rust, een prikkelarme omgeving waar we even helemaal kunnen ontspannen. Bewezen is dat paarden dit voor ons kunnen betekenen. Zij laten ons zien wie we zijn en wat we nodig hebben om dichter bij onszelf te komen. Om het leven te ervaren en in te vullen wat bij jou past!

Om een indruk te krijgen, bekijk alvast Instagram @MijntjeStable.

Uitleg sociale vaardigheidstraining

Een cursus waarbij de sociale vaardigheden van kinderen in de leeftijd van 6-12/12-16 jaar worden gestimuleerd.

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze de sociale omgangsvormen, de lichaamstaal en het samenwerken. Daarbij verbetert hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.

De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paard gereden. Kleding en schoenen die lekker vies mogen worden zijn een must tijdens de trainingsmomenten.

Overig

JijNatuur(lijk) : Coaching 1 op 1

WijNatuur(lijk) : Sociale vaardigheidstraining

DierNatuur(lijk) : Ponyclub 1 keer per maand = 12 keer per jaar, 1,5 uur per keer

VrijNatuur(lijk) : ThemaVakantieDag