Aanbod

ARRANGEMENTEN

Voor sommige kinderen is de basisondersteuning die scholen kunnen geven onvoldoende. Dan moet er naar een andere oplossing gekeken worden. Het liefst op de eigen school of in de buurt van de eigen school. Maar in ieder geval binnen het samenwerkingsverband.

Als kinderen niet voldoende hebben aan de basisondersteuning van de school, dan krijgen ze een arrangement. Samen met de ouders en specialisten uit het samenwerkingsverband bekijkt de school wat een kind nodig heeft. Dat wordt opgeschreven in een zogenaamd ontwikkelingsperspectief (OPP). Hierin staat wat het kind wil en kan, waar het goed in is en wat het wil bereiken én en wat het nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

Wij verzorgen arrangementen op scholen. Samen met leerkrachten, Intern Begeleiders, externe hulp en het samenwerkingsverband, zijn wij continu op zoek naar datgene wat het beste aansluit bij de leerling. Korte lijntjes zorgen er voor dat er op elk moment overleg kan plaatsvinden, zodat we altijd in kunnen spelen op de eventueel veranderende behoeften van het kind. We bundelen krachten en staan samen sterk, met als doel het optimale uit ieder kind te halen!

SUBSIDIES/NPO

N.a.v. de coronaperiode zijn er gelden vrijgekomen, speciaal bestemd voor kinderen die achterstanden hebben opgelopen tijdens de lockdowns. Wij verzorgen in overleg met scholen het aanbod voor deze kinderen. Het gaat hierbij voornamelijk om het wegwerken van hiaten en het vormen van een stevige basis. 

PARTICULIERE BEGELEIDING

Loopt je kind vast op school? Trek als ouder bij ons aan de bel. Samen met jullie en evt. met school gaan wij op zoek naar passende begeleiding. 

UITBREIDING BINNEN LEERPLEIN: COACHING EN SOCIALE VAARDIGHEDEN

Na een goede theoretische en praktische voorbereiding, het vinden van een locatie en uiteraard het  trainen van onze paarden, willen we graag onze diensten uitbreiden met coaching en vaardigheidstrainingen.

Wij zullen onze kennis en ervaring gaan inzetten met behulp van onze paarden. Het paard als coach. Het paard als spiegel van onze ziel. Het paard ziet alleen het hier en nu. Hoe jij je vandaag voelt en hoe het vandaag met je gaat. Het paard wil enkel dat jij je goed voelt en jezelf omarmt. Gewoon, wie jij bent, want dan ben je goed genoeg. Het geeft ruimte om eerlijk te zijn, jezelf te zijn en om goed voor jezelf te zorgen. Dat is immers het allerbelangrijkste dat je als kind zou moeten leren. Dit mogen de kinderen voelen en ervaren buiten in de natuur in het bijzijn van onze viervoeters. Op een ongedwongen en vrolijke manier zullen de kinderen voelen dat ze kunnen ontspannen, zichzelf kunnen zijn en geen druk ervaren vanuit onze drukke, prikkelrijke maatschappij. Steeds vaker ervaren we dat we behoefte hebben aan rust, een prikkelarme omgeving waar we even helemaal kunnen ontspannen. Bewezen is dat paarden dit voor ons kunnen betekenen. Zij laten ons zien wie we zijn en wat we nodig hebben om dichter bij onszelf te komen. Om het leven te ervaren en in te vullen wat bij jou past!

Om een indruk te krijgen, bekijk alvast Instagram @MijntjeStable.

 

Uitleg Pony Power

Een cursus waarbij de sociale vaardigheden van kinderen in de leeftijd van 6-12/12-16 jaar worden gestimuleerd.

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze de sociale omgangsvormen, de lichaamstaal en het samenwerken. Daarbij verbetert hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.

De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paard gereden. Kleding en schoenen die lekker vies mogen worden zijn een must tijdens de trainingsmomenten.

Overige mogelijkheden:

Coaching 1 op 1 : JijNatuur(lijk) @MijntjeStable
Met hulp van onze paarden gaan we op zoek naar jouw mogelijkheden, jouw kwaliteiten, jouw innerlijke kracht, jouw zelfvertrouwen en jouw moed. Kom maar gauw langs, de paarden wijzen jou de weg.

Coaching in kleine groepjes ( max. 4 kinderen/jongeren ) : WijNatuur(lijk) @MijntjeStable
Samen met de paarden en het doen van spelletjes buiten in de bak, leren we over fijn samenwerken, je grenzen aangeven, balans vinden, ruimte maken en communiceren.

Ponymiddagen : DierNatuur(lijk) @MijntjeStable
Hooi bijvullen, dieren voeren, mesten, poetsen, wandelen en knuffelen. Kom jij ook?

Ponyvakantiedagen : VrijNatuur(lijk) @MijntjeStable
Hooi bijvullen, dieren voeren, mesten, poetsen, wandelen, knuffelen, spelletjes doen, paardentaal leren en lekker buiten zijn. Wij zien je graag!

Ook is het mogelijk een onvergetelijk kinderfeestje bij ons te vieren. Vraag gerust naar de mogelijkheden, dan zorgen we er samen voor dat wensen uitkomen!

Denk aan de volgende mogelijkheden:
‘Dag op stal’ kinderfeest, paarden borstelen, uitmesten, hooi vullen, voer geven, poesjes verzorgen, konijnen knuffelen.
‘Creatief en paarden’ kinderfeest, hoefijzers schilderen of halsterclips maken, dieren verzorgen
‘Quiz/spelletjes en paarden’ kinderfeest , paardenquiz, paardenkwartet, dieren verzorgen